Weekend van de klant: ook in je biowinkel!

29.09.2020
20200929 Weekend Klant
Foto: BioForum

Wie tijdens het weekend van 3 en 4 oktober iets koopt in een van de deelnemende biowinkels, wordt verrast met een leuke bio-attentie of speciale actie: veel winkeliers trakteren dit jaar op een fruit- en notenreep met bijzondere smaken als heerlijk tussendoortje. 


Komende zaterdag start het weekend van de klant. Dan zetten heel wat zelfstandigen hun klanten letterlijk of figuurlijk in de bloemetjes. Tijdens deze editie ligt de nadruk meer dan ooit op het lokale winkelgebeuren. Als bio-klant koop jij waarschijnlijk al lokaal? Neem dan zeker deel aan dit feestje, want je loyaliteit wordt extra beloond. 

Een tussendoortje? We like it raw!    

Tijdens je bezoek aan een van de meer dan 25 deelnemende winkels ontvang je jouw biologische dadel- of vijgenreep in een van de verrassende smaken amandel & blauwe bes, kokos & cacao of framboos & cashewnoten. Een tussendoortje waar je goede energie van krijgt.  

We werken dit jaar samen met het jonge, Belgische bedrijf Bunch. Zij maken hun repen met de beste bio-ingrediënten en koud geperst, zodat alle voedingsstoffen beter bewaard blijven. Hun lekkernij is bovendien vegan en glutenvrij. 

Er zijn ook biowinkels die een andere attentie aanbieden, de deelnemende winkels in jouw buurt kan je terugvinden op www.weekendvandeklant.be
 

Deelnemende biowinkels 

Je vindt de biowinkels die deelnemen aan onze actie van Weekend van de Klant hieronder gerangschikt per postcode.  

Bron: BioForum

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.