Aspergesalade
Asperges zijn licht en gezond, en hun verfijnde smaak leent zich uitstekend voor eenvoudige, maar smakelijk frisse salades.
4 pers.
Ingrediënten
- 2 bussels witte asperges
- 200 g gandaham
- 100 g parmesan, in schilfers
- 2 el basilicum, gesnipperd
- zwarte peper
- 6 el olijfolie
- 2 el witte balsamicoazijn
- 1 tl grove mosterd
- 1 tl ahornsiroop
Bereiding
- Schil de asperges en kook ze beetgaar in lichtgezouten water in ongeveer 5 min.
- Maak een vinaigrette van de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd en ahornsiroop en schenk deze over de nog warme asperges.
- Schik de asperges op een bord.
- Drapeer de gandaham ertussen en bestrooi met schilfers parmesan en basilicum.
- Breng op smaak met zwarte peper van de molen.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes
♥