Aspergesoep met crostini’s en pesto
Heerlijk soepje met een Italiaanse touch.


Verwerkte groenten
Bij biogroenten denken de meeste mensen spontaan aan verse groenten. Toch bestaat er een breed assortiment industrieel verwerkte biologische groenten: diepgevroren, in blik of bokaal, voorgesneden of zelfs gefermenteerd. En heel wat biologische groenten belanden in de winkelrekken verwerkt tot soep, saus, sap of ingrediënt in een bereide maaltijd. De biologische verwerking verschilt vooral van de gangbare door een kleiner aantal toegelaten additieven: smaakversterkers en kunstmatige kleurstoffen zijn bij wet verboden in bio.
4 pers.
Ingrediënten
- VOOR DE PESTO:
- 100 g rucola
- 1 teentje knoflook
- 3 el geraspte kaas ( pecorino of parmezaan)
- 2 el pistachenootjes, grof gehakt
- 3 el olijfolie
- rasp van 1/2 citroen
- rucola
- VOOR DE SOEP:
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 el olijfolie
- 6 dl kippen- of groentebouillon
- 500 g groene asperges, in grove stukken
- peper en zout
- 1 ciabattabrood, in sneetjes
- rucola
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenrobot en mix tot een smeuïge massa.
- Fruit de sjalot in de olijfolie. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Voeg de asperges toe en laat 15 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en kruid met peper en zout.
- Bestrijk de sneetjes ciabattabrood met wat olijfolie. Rooster ze in de oven of op de gril tot ze krokant zijn.
- Garneer de soep met rucola. Serveer met crostini’s en pesto.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.