Aspergetoast met humus
4 pers.
Ingrediënten
- 100 g kikkererwten, gekookt
- 1 teentje look
- sap van een ½ citroen
- 2 el tahin (sesampasta)
- 2 el olijfolie
- peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder
- 1 el koriander
- 1 bussel groene, (mini)asperges
- rucola
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- 4 volkoren boterhammen, geroosterd
Bereiding
- Mix de kikkererwten met de look, citroensap, tahin, olijfolie, kruiden en koriander tot een smeerbare pasta (humus).
- Kook de asperges beetgaar, groene asperges hoeven niet geschild te worden.
- Besmeer elke toast rijkelijk met humus, schik er wat rucola op en daarbovenop de asperges.
- Druppel er een beetje olijfolie over en werk af met een draai van de pepermolen en de pijnboompitten.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes
♥