Bananencake
De dadels, bananen en agavesiroop doen samen het zoete werk.

4 pers.
Ingrediënten
- 300 g tarwebloem
- 1 kl bakpoeder
- snuifje zout
- 200 g dadels, ontpit en in stukjes
- 100 ml agavesiroop
- 3 rijpe bananen
- 125 ml (plantaardige) melk
- 125 g echte boter, gesmolten en afgekoeld
Bereiding
- Prak de bananen en meng met de melk en de agavesiroop.
- Meng in een andere kom de bloem, het zout en bakpoeder door elkaar.
- Roer de gesmolten boter door het bananenmengsel en daarna de bloem.
- Schep als laatste de dadels eronder.
- Doe het beslag in een ingevet bakblik en bak de cake in een voorverwarmde oven op 160° gedurende 45 minuten.
- Prik er even in om te controleren of hij volledig gebakken is.
- Als er nog deeg blijft kleven, laat de cake dan nog een tiental minuten verder bakken.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes
♥