Boekweitflensjes
Flensjes met een twist.

Foto: Stefan Jacobs; Receptuur & styling: Debby de Magelaere

Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- Flensjes
- 250 g boekweitmeel
- 1 snuifje zout
- 3 eieren
- 2,5 dl melk
- 2,5 dl spuitwater
- 2 el olijfolie
- Vulling
- 1 pakje gerookte heilbot (140 g)
- 2 wortels, in staafjes
- 1/2 bosje koriander
- 1 witloofstronk, fijngesneden in de lengte
- Dipsaus
- sojasaus met gesnipperde bieslook
Bereiding
- Meng in een kom het meel, het zout, de eieren en de melk. Laat een uur rusten.
- Roer het spuitwater erdoor.
- Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie, giet 1 (kleine) pollepelbeslag in de pan. Bak de flensjes aan beide zijden gedurende ± 1 minuut. Laat ze afkoelen.
- Vul de flensjes met een sneetje heilbot, wat wortel, koriander en witloof. Knoop met een touwtje dicht.
- Serveer met het dipsausje.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.
♥