Muffins met bosbessen
De befaamde 'blueberry muffin', maar dan met verse biobessen.
4 pers.
Ingrediënten
- 1 kopje bosbessen
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 50 g rietsuiker
- 75 g boter
- 1 ei
- 175 ml melk
Bereiding
- Meng meel, bakpoeder, rietsuiker en bosbessen door elkaar.
- Roer het ei los met de melk en de zachte boter.
- Giet dit mengsel bij de bloem en meng goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over 12 beboterde muffinvormpjes of gebruik papieren vormpjes.
- Bak de gebakjes 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°.
- Laat de gebakjes afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes