Cannelloni van geroosterde paprika met amandelvulling
Op zoek naar een bijzonder aperitief- of lunchhapje? Probeer dan eens dit aparte veggierecept uit met puntpaprika's en amandelen. Succes gegarandeerd!
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- Voor 12 cannelloni:
- 2 rode puntpaprika’s
- 100 g ongepelde amandelen
- 1/2 teentje knoflook
- 1 koffielepel appelazijn
- 1/2 bosje koriander
- 2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Leg de puntpaprika’s op een ovenschaal, schuif ze in de oven en bak ze gedurende 30 minuten.
- Neem de paprika’s uit de oven, laat ze afkoelen en pel ze.
- Snijd de paprika’s open, verwijder de zaadjes en snijd ze in de lengte in tweeën.
- Snijd nu elke lapje verticaal in drieën.
- Maal de amandelen samen met de knoflook, de appelazijn, de koriander en de olijfolie. Breng de pasta op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta in 12 porties en maak van elke portie een worstje.
- Rol elk worstje in een lapje puntpaprika tot een cannelloni. Gebruik eventueel een prikkertje om ze op te eten.
Dit recept is van 'La cucina verde'
In La cucina verde combineren Miki Duerinck en Kristin Leybaert vele authentieke gerechten uit de Italiaanse keuken met hun liefde voor groenten. Ze toveren traditionele recepten om en maken nieuwe combinaties met onverwachte aroma’s. Zo ontstaan gerechten die superverleidelijk zijn: toegankelijk en grensverleggend, snel en gezond.
Uitgegeven bij M-Books.
https://press.wpguitgevers.be/la-cucina-verde-vegetarisch-genieten-allitaliana