Chips van tempeh met pikante-zoete dip
Lekker krokant.
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 1 tl sesamolie
- 1 tl gehakte gemberwortel of poeder
- 1 tl gehakte look
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1/4 tl gehakte chili, zonder zaadjes of gedroogde vlokken
- 5 el abrikozenconfituur
- 2,5 el water
- 1 el sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 1/2 l koolzaadolie om te frituren
- 250 g tempeh
- grof zout
Bereiding
- > Voor de dip:
- Verwarm de olie in een pannetje, voeg gember,look, sjalot en chili toe en laat zachtjes stoven.
- Niet bruin laten kleuren, want dan wordt de look bitter.
- Voeg abrikozenconfituur, water, sojasaus en rijstazijn toe en laat zachtjes 1 min. sudderen. Laat afkoelen.
- > Voor de chips:
- Snij de Tempeh in flinterdunne plakjes.
- Verhit de koolzaadolie in een pannetje met dikke bodem.
- Frituur de tempehplakjes langs beide zijden goudbruin en laat goed uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi met grof zout en serveer met de dipsaus.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes