Crème brulée met koffie
Straffe versie van een klassieker.
4 pers.
Ingrediënten
- 5 dl room
- 5 eierdooiers
- 1 el suiker
- 4 el sterke koffie
- schraapsel van 1 vanillestokje
- 5 el donkere suiker
Bereiding
- Breng de room tegen het kookpunt.
- Klop de eierdooiers schuimig met de suiker en vanille en voeg de koffie toe.
- Roer de eieren onder de room en laat onder voortdurend roeren indikken op een laag vuurtje tot de crème aan een lepel blijft plakken.
- Laat niet koken!
- Giet de crème in vuurvaste schaaltjes en zet ze in een warm waterbad in een voorverwarmde oven op 150° gedurende een half uurtje, of tot de crème stevig is.
- Haal de schaaltjes uit het water en laat ze afkoelen.
- Strooi de bruine suiker erover en zet de schaaltjes zo dicht mogelijk onder de grill tot de suiker gekarameliseerd is.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes