Groene smoothie met komkommer
Een fris drankje met komkommer en venkel.

Foto: Stefan Jacobs; Receptuur & styling: Debby de Magelaere

Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 1 venkel (+- 300 g)
- 1/2 komkommer
- 3 takjes selder
- 300 g geitenyoghurt
- peper en zout
- venkelzaadjes
- olijfolie
Bereiding
- Was de groenten en snijd ze in stukjes.
- Mix in een blender de groenten fijn, voeg de yoghurt toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
- Garneer met een takje selder, wat venkelzaadjes en olijfolie. Serveer.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.
♥