Gegrilde sla met feta
Warme slaatje
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 2 radicchio, in vier partjes
- 4 gems ( klein kropje Romeinse sla), gehalveerd
- peper en zout
- olijfolie
- 4 el platte peterselie, grofgehakt
- 1 rode ui, in ringen
- 200 g feta, verkruimeld
- 3 el balsamicoazijn
Bereiding
- Bestrijk de radicchiopartjes en gemhelften met olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Gril de radicchio op een rooster of grillpan, 5 à 10 minuten (afhankelijk van de grootte) aan elke kant, tot de buitenste bladeren gekleurd zijn en de binnenkant zacht is.
- Gril de gem sla 2 à 3 minuten aan elke kant.
- Leg op een serveerschaal. Strooi de platte peterselie, de rode ui, en verkruimelde feta erover.
- Besprenkel met balsamicoazijn en serveer.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.
♥