Gemarineerde koolpakketjes (12 pakketjes)

Met deze pakketjes van savooikool en aubergine zet je zonder veel moeite een heel aantrekkelijk en smakelijk groentegerechtje op de tafel. 

Gemarineerde Koolpakketjes Liggend
Foto: Ourobouros
Camp Groenten Ligg
Groenten

Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!


2 pers.

Ingrediënten

  • 12 savooikoolbladeren, uit het binnenste van de kool
  • 2 dikke (1,5cm) plakken aubergine
  • olijfolie
  • kappertjes in zout (te vinden onder verschillende merken in de biowinkel) of als je wil combineren met vis, 12 grote ansjovisfilets
  • bloem om te bestuiven
  • 0,5 dl witte wijnazijn
  • 1 eetlepel grofgehakte, verse peterselie, peper en zout naar smaak
  • VOOR DE MARINADE:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 uitje, in dunne halve ringen
  • 3 laurierblaadjes, 5 salieblaadjes en 1 knoflookteen
  • 4 eetlepels droge witte wijn en 3 eetlepels witte wijnazijn

Bereiding

  • Blancheer de koolbladeren in water met zout tot ze zacht en buigzaam zijn, ongeveer 10-12 minuten. Dep ze met keukenpapier droog.
  • Bak de aubergineplakken in olijfolie tot ze zacht en bruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en snijd iedere plak in 6 repen.
  • Leg de gare koolbladeren op een doek en leg in het midden een reep aubergine met daarop een ansjovisfilet. Maak er pakketjes van en rol de bladeren op. Bestuif ze met bloem en bak ze in de olijfolie rondom goudbruin. Bak alle pakketjes op deze manier en leg ze in een diepe schaal.
  • Maak de marinade : verwarm de olie en bak de ui kort met de laurierblaadjes, salie en knoflook.
  • Voeg de wijn en de azijn toe en laat iets verdampen. Giet over de koolpakketjes.
  • Laat ze afkoelen en laat de smaken enkele uren intrekken. Serveer ze als antipasto of als bijgerecht.

Dit recept is van 'Ourobouros'

Logo Ourobouros Auteur

Ourobouros is een kleinschalig biodynamisch tuinbouwbedrijf, jong, wild en ondeugend met zorg voor bodem, plant, dier en mens.

https://www.ourobouros.be/
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.