Gestoofde peertjes met siroop
Peren zijn om van te smullen. Vooral in het najaar. Als nagerecht smaken gestoofde peertjes verrukkelijk met een bolletje ijs. Je kan ze ook perfect combineren met kaas of wild voor een feestelijk gerecht.
4 pers.
Ingrediënten
- 8 kleine stoofpeertjes
- sap van 1sinaasappel
- 1 kl echte boter
- 1 dl siroop
- 2 sinaasappelen, in partjes verdeeld
- 4 stukjes kaas
Bereiding
- Schil de peertjes en snijd langs onderen het klokhuis weg.
- Overgiet de peertjes met het sinaasappelsap en laat een kwartiertje rusten.
- Stoof de peertjes in de boter beetgaar en doe er de graanstroop bij.
- Laat even carameliseren en blus met het achtergebleven sinaasappelsap.
- Schep de sinaasappelpartjes erbij en laat even mee warmen.
- De gestoofde peertjes zijn lekker met een stukje kaas erbij, bijvoorbeeld brandnetelkaas.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes