Pakketje van kool
Een geblancheerd koolblad is mooi en gemakkelijk klaargemaakt. Met shiitake, gierst, pastinaak en een verfijnde vinaigrette.
4 pers.
Ingrediënten
- Voor de gevulde kool:
- 500 g pastinaak
- 200 g gierst- of aardappelpuree
- 20 g Shiitake, geweekt en fijn gesneden
- geblancheerde koolbladeren
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- tijm
- rozemarijn
- oregano
- sesamolie
- Voor de risotto van zuurkool:
- 250 g rijst, Thai rijst of wilde mengeling
- 125 g zuurkool
- 250 ml (plantaardige) room
- 250 ml groentebouillon
- 3 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- fruitige olijfolie
- Voor de vinaigrette:
- 1 dl sesamolie
- ½ dl nootolie
- 1 el mosterd met fijne kruiden
- 4 el Genmai Su (rijstazijn)
Bereiding
- Fruit de Shiitake met de sjalotten, de gepelde knoflook en de kruiden in hete sesamolie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schil, stoom en pureer de pastinaak.
- Draai een soeplepel van deze bereiding in elk geblancheerd koolblad.
- Om de risotto te maken, brengen we de room, de bouillon, de knoflook en de kruiden aan de kook.
- Dan 10 minuten laten stoven.
- Zet de sjalotten en de zuurkool wat aan in een pan met een straaltje olie.
- Doe daar de rijst bij.
- Giet er vervolgens de romige bouillon over en laat de risotto nog 15 minuten op het vuur staan.
- Maak de vinaigrette door alle ingrediënten goed te mengen.
- Serveer de gevulde koolbladeren op de risotto en decoreer met de vinaigrette.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Claudine Lemey, fotografie: Frank Toussaint'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept: Claudine Lemey, fotografie: Frank Toussaint
♥