Gevulde paprika met granen
Een zomers feest op je bord, met verrassend veel smaak, van de feta en ansjovis.
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 4 paprika’s
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 200 g quinoa
- 150 g feta, in blokjes gesneden
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
- 4 ansjovisjes, fijngesneden
- 1/2 bos platte peterselie, fijngehakt
- peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd het hoedje van de paprika’s en hol de paprika’s uit.
- Kook de quinoa gaar.
- Meng in een kom quinoa, ui, feta, pijnboompitten, ansjovis en peterselie.
- Kruid met peper.
- Vul de paprika’s met het mengsel.
- Plaats de paprika’s in een licht geoliede ovenschaal.
- Laat ongeveer 40 min roosteren.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.