Spinazietaart met ham

Een stevige groentetaart die de volle smaak van biologische zuivel laat schitteren. Eieren, room, melk, kaas en boter: allemaal bio!

Spinazietaart
Vlees Worstham Kl
Varkensvlees

Biologische veehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak. Ze erkennen en stimuleren het natuurlijke gedrag van de varkens en houden hun dieren gezond met biologisch voer, frisse buitenlucht, genoeg leefruimte en zo weinig mogelijk medische ingrepen. De boer kiest robuuste varkensrassen, dat helpt ook voor de gezondheid van het varken.

Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!


4 pers.

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 2 dl room
 • 2 dl melk
 • 125 g gemalen kaas die pittig smaakt
 • 100 g gekookte ham
 • een klontje boter
 • 200 g verse spinazie
 • 1 bokaal witte bonen
 • peper en zout
 • nootmuskaat
 • bloem
 • 300 g kant-en-klaar bladerdeeg

Bereiding

 • Bak de taartvorm voor. Beboter met een stuk keukenpapier en zachte boter de taartvorm en zeef er wat bloem over. Leg het bladerdeeg in de taartvorm en prik het deeg met een vork. leg er nu bakpapier met gedroogde peulvruchten op. Bak gedurende 20 min. in een oven van 180° C. Laat afkoelen en verwijder dan de peulvruchten en het papier. Breek de eieren in een beker en voeg er de melk en de room aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix alles goed door elkaar. Verwijder de steeltjes van de spinazie. Stoof de blaadjes in wat boter. Snij de ham in blokjes. Meng de spinazie, de bonen, de ham, de kaas en de eieren en vul de taartbodem ermee op.

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Fotografie: Rob Walbers, recept: Felix Alen.'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Fotografie: Rob Walbers, recept: Felix Alen.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.