Groenteterrine met sojaroom
Een terrine met prachtige kleuren.


Verwerkte groenten
Bij biogroenten denken de meeste mensen spontaan aan verse groenten. Toch bestaat er een breed assortiment industrieel verwerkte biologische groenten: diepgevroren, in blik of bokaal, voorgesneden of zelfs gefermenteerd. En heel wat biologische groenten belanden in de winkelrekken verwerkt tot soep, saus, sap of ingrediënt in een bereide maaltijd. De biologische verwerking verschilt vooral van de gangbare door een kleiner aantal toegelaten additieven: smaakversterkers en kunstmatige kleurstoffen zijn bij wet verboden in bio.
4 pers.
Ingrediënten
- 500 g wortelen
- 500 g pastinaak
- 500 g groene kool
- 6 eieren
- 6 el sojaroom
- peper en zout
- 1 el geraspte mierikswortel of mierikswortelpasta
- 100 ml room
Bereiding
- Stoom de groenten apart gaar en laat even afkoelen. Mix er telkens 2 eieren en 2 el sojaroom onder en breng op smaak peper en zout.
- Spatel de groentepuree in laagjes in een ingevette bakvorm en bak +/- 30 min. in een voorverwarmde oven op 180.
- Laat afkoelen en stort de terrine dan op een bord.
- Klop de room half op en schep er een lepel geraspte mierikswortel onder. Erg lekker bij de groenteterrine.
- Natuurlijk kan je ook andere groenten gebruiken.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes