Groenteterrine met sojaroom

Een terrine met prachtige kleuren. 

Groententerinne Puur Xvi 072006
Foto:Frank Croes; Receptuur & Styling:Hilde Oeyen
Camp Groentesoep Ligg
​Verwerkte groenten

Bij biogroenten denken de meeste mensen spontaan aan verse groenten. Toch bestaat er een breed assortiment industrieel verwerkte biologische groenten: diepgevroren, in blik of bokaal, voorgesneden of zelfs gefermenteerd. En heel wat biologische groenten belanden in de winkelrekken verwerkt tot soep, saus, sap of ingrediënt in een bereide maaltijd. De biologische verwerking verschilt vooral van de gangbare door een kleiner aantal toegelaten additieven: smaakversterkers en kunstmatige kleurstoffen zijn bij wet verboden in bio.


4 pers.

Ingrediënten

 • 500 g wortelen
 • 500 g pastinaak
 • 500 g groene kool
 • 6 eieren
 • 6 el sojaroom
 • peper en zout
 • 1 el geraspte mierikswortel of mierikswortelpasta
 • 100 ml room

Bereiding

 • Stoom de groenten apart gaar en laat even afkoelen. Mix er telkens 2 eieren en 2 el sojaroom onder en breng op smaak peper en zout.
 • Spatel de groentepuree in laagjes in een ingevette bakvorm en bak +/- 30 min. in een voorverwarmde oven op 180.
 • Laat afkoelen en stort de terrine dan op een bord.
 • Klop de room half op en schep er een lepel geraspte mierikswortel onder. Erg lekker bij de groenteterrine.
 • Natuurlijk kan je ook andere groenten gebruiken.

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.