Havermout cake-in-een-kopje
Lekker snel je ontbijt of lunch maken! Dat kan met deze overheerlijke cake-in-een-kopje met havermout.
![201802 Havermout Mugcake](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_590xAUTO_crop_top-center/201802_Havermout-mugcake.jpg)
Meesters van de halm
1 pers.
Ingrediënten
- Een halve rijpe banaan
- 1 ei
- 2 eetlepels havermout
- 45 gram zelfrijzende bloem
- 1 el gesmolten boter
- Een handje seizoensfruit, in de zomer heerlijk met blauwe bessen
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel geraspte kokos
- een snuifje kaneel
Bereiding
- Prak in een kom de banaan glad met een vork. Meng het ei er doorheen
- Voeg de havermout, een klontje boter, de zelfrijzende bloem, de blokjes fruit, honing, kokos en kaneel bij de rest en roer goed door.
- Neem een groot kopje, vul je kop maar voor de helft met beslag, zodat het beslag ook ín het kopje blijft bij het bakken.
- Zet de mug cake 2 minuten in de magnetron op het hoogste vermogen (1000 watt) of zet hem 15 minuten in de oven op 180 graden.
- Laat hem even afkoelen voor je hem eet, want hij is héét!
- Tip: Wil je meerdere mugcakes maken, bak ze dan een voor een, zo krijg je het beste resultaat.
Dit recept is van 'Meesters van de Halm'
![Meesters Vd Halm](https://biomijnnatuur.be/assets/files/author/_159xAUTO_crop_top-center/meesters_vd_halm.png)
Graanpletterij De Halm is één van de grondleggers voor de productie van biologische granen, graanvlokken en muesli's in Nederland. Zij trakteren ons ook op heerlijke graanrecepten!
https://meestersvandehalm.nl/recepten/