In granaatappel gemarineerde lamskroon met krokante korst
Maak de dressering van de tafel af met een prachtige lamskroon.

Foto: Stefan Jacobs; Receptuur & styling: Debby de Mangelaere
4 pers.
Ingrediënten
- 2 lamskronen
- peper en zout
- 1 takje rozemarijn, enkel de blaadjes, fijngehakt
- 3 takjes munt, enkel de blaadjes, fijngehakt
- 1 dl granaatappelmelasse
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot, fijngehakt
- 5 el olijfolie
- 50 g havermout
- 50 g (cashew-, hazel- of andere) noten, gehakt
- 1 tl rietsuiker of honing of zoetstof naar keuze
Bereiding
- Wrijf het vlees in met peper, zout, rozemarijn en munt. Meng de granaatappelmelasse met de knoflook, de sjalot en de olijfolie.
- Doe het vlees samen met het mengsel in een plasticzak en sluit goed af. Laat minstens gedurende 4 uur in de koelkast marineren.
- Meng in een kom de havermout, de noten, de suiker/honing/zoetstof en voeg een beetje van de marinade toe. Kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Haal het vlees uit de marinade en dep goed af. Schroei het vlees in een pan aan elke kant dicht. Kruid met peper en zout.
- Bestrijk het vlees eerst nog met wat marinade en daarna met de notenmengeling. Zet in de oven en laat gedurende ± 25 minuten garen, tot het vlees gaar is (rosé, 57 °C) en de korst lekker knapperig is.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.
♥