Indische rijstpudding met basmati en saffraan
Rijstpudding op z'n oosters! Wat dit recept bijzonder maakt is de heerlijke kokosmelk die alles lekker smeuïg maakt. En ook de kardemom voegt een aparte toets toe.
6 pers.
Ingrediënten
- 5 dl kokosmelk (de romige, uit blik)
- 5 dl rijstmelk
- 50 g rietsuiker
- 120 g basmatirijst
- 25 g rozijnen
- 8 kardemompeulen
- 1/2 portie saffraandraadjes
- 4 koffielepels rozenwater
- 30 g pistachenoten
- 30 g amandelschilfers
Bereiding
- Meng de kokosmelk en de rijstmelk met de suiker, de rijst, de rozijnen, de kardemom, de saffraan en het rozenwater.
- Breng de rijst aan de kook, temper het vuur en laat hem 20 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuurtje met het deksel op de pan.
- Hak de pistachenoten grof.
- Rooster de pistachenoten en de amandelschilfers in een droge pan. Eventueel kun je de noten wat laten karamelliseren door er wat rietsuiker over te strooien: roer goed en neem de pan van het vuur zodra de suiker karamelliseert.
- Controleer of de rijst goed gaar is, en laat de pudding afkoelen. Strooi de geroosterde noten en schilfers erover en serveer.
- N.B. De kardemompeulen zijn licht bitter en taai - je verwijdert ze best uit de pudding als hij klaar is.
Dit recept is van 'Verrassende Desserts in 30 minuten'
Er is niets gezelligers dan een zelf gemaakte taart, een origineel fruitdessert of leuke gebakjes voor bij de koffie. Maar heb je daar wel tijd voor? In Verrassende desserts in 30 minuten vind je een serie vlotte receptjes die stuk voor stuk garant staan voor een overheerlijk resultaat met een minimum aan inspanning.
Auteurs: Kristin Leybaert / Miki Duerinck (Standaard Uitgeverij)
http://www.wpg.be/boek/desserts-in-30-minuten-9789002252716/