Lentegroentenragout
Een klassieke ragout wordt gemaakt van kalfsvlees of kip. Maar je kunt ook een smakelijke vegetarische variant maken.


Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 4 artisjokken (500 gram)
- 500 gram krielaardappelen
- 2 rode bietjes (500 gram)
- 1 bosje lente-ui
- 1 el citroensap
- Voor de aioli: 1 teentje knoflook, 1 eigeel, 1 tl mosterd, 1,5dl olijfolie, 1 el citroensap, peper en zout
Bereiding
- Breek de steel van de artisjokken, verwijder met een mes het 'harige' gedeelte en de buitenste bladeren. Snijd de artisjok in partjes. Besprenkel met citroensap.
- Was de krielaardappelen en halveer ze; schil de rode bieten en snij ze in partjes; snij de lente-ui in ringen
- Stoom de groenten apart beetgaar: artisjokken +/- 8 minuten, krielaardappelen +/- 8 minuten en bietjes +/- 5 minuten
- Maak de aioli: meng met een klopper de knoflook met het eigeel ende mosterd. Voeg een beetje olie toe en blijf doorkloppen tot het mengsel begint te binden. Giet al kloppend beetje bij beetje de olie erbij, tot je een mooie mayonaise krijgt. Je hoeft misschien niet alle olie te gebruiken. Voeg naar smaak citroensap toe. Kruid met peper en zout.
- Doe de groenten samen met de lente-ui in een pan en laat ze in wat olijfolie glazig worden. Serveer met de aioli.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.