Lepelhapjes met gemarineerde tofu
Licht, feestelijk en 100 procent veggie! Tofu heeft op zich niet zoveel smaak, maar wordt wel heel lekker met deze kruidige marinades.

Foto: Hilde Oeyen
Vleesvervangers
Het is lekker én duurzaam om vlees en vis af te wisselen met vegetarische producten. Echte vegans gaan zelfs voor een volledig plantaardig menu, omdat ze dat lekker en gezond vinden of omdat ze dierlijk voedsel uit hun leven willen weren. In bio vind je een boeiend en uitgebreid assortiment dat aan zowel (beginnende) vegetariërs als veganisten een heerlijk alternatief biedt.
4 pers.
Ingrediënten
- knoflook-tijmmarinade: 3 el olijfolie, 2 el citroensap, 1 el geperste look, 2 lepels gehakte tijmbladen, snuifje zeezout, 125 gram tofu verkruimeld
- witte wijn-mosterd-dillemarinade: 1/4 rode ui versnipperd, 3 el olijfolie, 2 el witte wijn, 2 el gehakte dikle, 1/2 el grove mosterd, 2 tl honing, snuifje zeezout en zwarte peper, 125 gram tofu verkruimeld
- zachte roze pepermarinade: 1 el zure room, 1 tl zeezout, 1el gekneusde zachte roze peperbolletjes, 125 gram tofu verkruimeld
Bereiding
- Druk eerst alle vocht uit de tofu en verdeel hem dan over de verschillende marinades.
- Laat een nachtje trekken. Schep de tofu uit de marinades en pureer tot een gladde massa.
- Serveer in mooie lepels en werk af met tijm, dille en roze peperbolletjes
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes
♥