Lepelhapjes met gemarineerde tofu

Licht, feestelijk en 100 procent veggie! Tofu heeft op zich niet zoveel smaak, maar wordt wel heel lekker met deze kruidige marinades. 

201812 Lepelhapjes Soja
Foto: Hilde Oeyen
Wout Hendrickx, styling Debby De Mangelaere
Vleesvervangers

Het is lekker én duurzaam om vlees en vis af te wisselen met vegetarische producten. Echte vegans gaan zelfs voor een volledig plantaardig menu, omdat ze dat lekker en gezond vinden of omdat ze dierlijk voedsel uit hun leven willen weren. In bio vind je een boeiend en uitgebreid assortiment dat aan zowel (beginnende) vegetariërs als veganisten een heerlijk alternatief biedt.


4 pers.

Ingrediënten

  • knoflook-tijmmarinade: 3 el olijfolie, 2 el citroensap, 1 el geperste look, 2 lepels gehakte tijmbladen, snuifje zeezout, 125 gram tofu verkruimeld
  • witte wijn-mosterd-dillemarinade: 1/4 rode ui versnipperd, 3 el olijfolie, 2 el witte wijn, 2 el gehakte dikle, 1/2 el grove mosterd, 2 tl honing, snuifje zeezout en zwarte peper, 125 gram tofu verkruimeld
  • zachte roze pepermarinade: 1 el zure room, 1 tl zeezout, 1el gekneusde zachte roze peperbolletjes, 125 gram tofu verkruimeld

Bereiding

  • Druk eerst alle vocht uit de tofu en verdeel hem dan over de verschillende marinades.
  • Laat een nachtje trekken. Schep de tofu uit de marinades en pureer tot een gladde massa.
  • Serveer in mooie lepels en werk af met tijm, dille en roze peperbolletjes

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.