Marokkaanse slaatje met spinazie en groentechips
Slaatje met een Marokkaanse toets.
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- Slaatje
- 1/2 aubergine, in fijne schijfjes
- 1/2 courgette, in fijne schijfjes
- 2 wortels, in fijne schijfjes
- 1 el olijfolie
- 100 g jonge spinazieblaadjes
- 200 g kikkererwten, uit blik, gespoeld
- peper en zout
- Marokkaanse yoghurtdressing
- 1 el tahin (pasta van geroosterde sesamzaadjes) of sesamolie
- 125 g yoghurt
- 1 tl citroensap
- 1 el munt, fijngehakt
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 100 °C.
- Meng de groenteschijfjes in een kom met de olijfolie. Leg ze in 1 laag op een bakplaat.
- Rooster de groenten ± 10 minuten in de oven. Laat afkoelen op keukenpapier.
- Verwarm voor de dressing de tahin in een pannetje of microgolfoven tot hij vloeibaar is.
- Meng de yoghurt met citroensap, de munt en de tahin. Kruid met peper en zout. Leng de dressing eventueel aan met 2 el water.
- Doe de groentechips samen met de spinazie en de kikkererwten in een kom. Kruid met peper en zout. Serveer samen met de Marokkaanse dressing.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.