Paté van pompoen en noten
4 pers.
Ingrediënten
- 250 g butternut pompoen, in stukken
- 5 zongedroogde tomaten
- 2 el olijfolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 teentje look, gesnipperd
- 50 g gehakte noten, naar keuze
- 1 el platte peterselie, gesnipperd
- cayennepeper en zout
Bereiding
- Stoom de pompoen gaar en laat afkoelen.
- Bewaar het stoomvocht.
- Breng de tomaten in een bodempje water aan de kook, draai het vuur uit, laat een kwartiertje rusten en laat uitlekken.
- Stoof sjalot, look en noten in de olijfolie.
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix fijn tot een smeerbare pasta.
- Voeg eventueel een beetje stoomvocht toe om de pasta smeuïger te maken.
- Lekker als broodbeleg of als dipsaus.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes
♥