Peertjes op stroop met schimmelkaas

4 pers.
Ingrediënten
- enkele stoofperen
- 150 g schimmelkaas
- een glas water
- 3 el suiker
- ev. 1 kruidnagel en een klein snuifje kaneel
Bereiding
- Schil de peren en doe ze in een pot.
- Giet er een glas water bij en 3 eetlepels suiker.
- Breng aan de kook en laat ze daarna verder garen op een zacht vuurtje.
- Voeg eventueel kruidnagel en kaneel toe.
- Als je peren wilt bewaren voor later, laat ze dan niet helemaal gaar koken.
- Schep ze in een glazen pot, vul de pot tot boven met sap, schroef deze snel en stevig toe en laat hem ondersteboven afkoelen.
- Snij de schimmelkaas in stukjes en meng met de afgekoelde maar liefst niet al te koude peertjes.
- Serveer met wat sla en een stuk geroosterd brood.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Geert Groffen, fotografie: Frank Toussaint'

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept: Geert Groffen, fotografie: Frank Toussaint
♥