Pompoentaart
De taart die traditioneel wordt gegeten als afsluiter van het diner op Thanksgiving Day! En het is niet omdat wij deze tradities niet delen, dat we het niet kunnen eten, natuurlijk. Dus hier hét recept voor lekkere, zoete pompoentaart. Enjoy!


Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
pers.
Ingrediënten
- 800 g pompoen (1 Sunshine), geschild, in stukken
- olijfolie
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/2 tl kaneel
- 2 el rum
- 125 ml room
- 2 eieren
- 200 g rietsuiker
- 1 deeg, kant-en-klaar
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de pompoenstukken op een bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Strooi het kruidenmengsel erover. Rooster in de oven gedurende 30 minuten of tot de pompoen gaar is. Laat afkoelen.
- Mix de pompoen met de rum en de room in de keukenmachine.
- Klop de eieren los met de suiker en voeg bij het pompoenmengsel, roer goed.
- Leg het deeg in een taartvorm en doe het pompoenmengsel erin. Bak de taart gedurende ± 40 minuten in de oven.
- Serveer met Griekse yoghurt of lichtopgeklopte room.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.