Rijstpap met chocolade en sinaasappel
Met of zonder een gouden lepeltje.
4 pers.
Ingrediënten
- 1 l melk
- 3 el suiker of zoetstof naar keuze
- merg van 1 vanillestokje
- snuifje zout
- 200 g arboriorijst of dessertrijst
- 2 sinaasappelen
- 1 kaneelstokje
- 100 g witte chocolade,in stukjes
- 50 g fondant chocoladen geraspt
Bereiding
- Breng de melk met 2 el suiker of zoetstof, het vanillestokje en het snuifje zout aan de kook in een steelpan.
- Voeg de rijst en zeste van 1 sinaasappel toe. Laat 30 minuten net onder het kookpunt garen. Roer af en toe.
- Snij ondertussen 1 sinaasappel in partjes en pers het sap van de andere sinaasappel uit. Doe de sinaasappelpartjes samen met het sap, 1 el suiker of zoetstof en het kaneelstokje in een pannetje en laat 12 minuten zachtjes koken.
- Voeg daarna de witte chocolade aan de rijstpap toe en laat nog 15 minuten zwellen.
- Serveer in kommetjes samen met de sinaasappelpartjes en garneer met geraspte fondant chocolade.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.