Tofu in een kruiden-notenkorstje
Tofu heeft van zichzelf weinig smaak, dus dit recept gebruikt lekker veel kruiden om er een smaakbom van te maken!
4 pers.
Ingrediënten
- 400 g gerookte tofu, in hapklare blokjes
- 50 g rijstnoedels
- noriblad (zeewier)
- 4 el pistachenootjes, fijngehakt
- 4 el amandelschilfers, fijngehakt
- 1,5 tl vijfkruidenmengsel
- rasp van 1/2 limoen
- paar takjes verse koriander
- 1 eiwit, losgeklopt
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Meng in een kom de pistachenootjes, de amandelschilfers, het vijf-kruidenmengsel en de limoenrasp. Kruid met peper en zout.
- Haal de tofublokjes eerst door het eiwit en daarna door het kruidennotenmengsel. Bak de blokjes in olijfolie in een antikleefpan langs elke kant aan.
- Frituur de rijstnoedels enkele seconden tot ze gezwollen zijn. Haal het noriblad ook eventjes door de hete frituurolie.
- Leg op een hapjeslepel of een schaaltje eerst een nestje noedels, dan een blokje tofu, werk af met blaadje koriander en een stukje van het noriblad.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.