Tofuspiesjes
Geroosterde, gemarineerde tofu met mango en basilicum als smaakmakers.
![Schermafbeelding 2016 04 07 Om 17 53 58](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_590xAUTO_crop_top-center/Schermafbeelding-2016-04-07-om-17.53.58.png)
4 pers.
Ingrediënten
- 300 g tofu, uitgelekt
- 1 rijpe mango, in blokjes
- basilicum
- limoen
- bloem
- olijfolie
- Voor de marinade:
- 4 el sojasaus
- 2 el ahornsiroop
- 1 mespuntje harissa
- 2 el limoensap
- peper/zout
Bereiding
- Snij de tofu in blokjes en wentel deze door de bloem, schud de overtollige bloem eraf.
- Bak de tofublokjes aan alle kanten mooi bruin en laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en schep over de nog warme tofu.
- Laat afkoelen en zet 2 uur in de koelkast.
- Schuif afwisselend blokjes mango, gemarineerde tofu en blaadjes basilicum aan (in water geweekte) spiesjes en eindig met een partje limoen.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
![Bmn Grijskader 250Px](https://biomijnnatuur.be/assets/files/author/_159xAUTO_crop_top-center/BMN_grijskader_250px.png)
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes