Veggie chili wraps
In een oogwenk zet je een snelle, gezonde veggiewrap op tafel! Vul naar hartelust met diverse soorten groenten, bonen en een vleesvervanger.
4 pers.
Ingrediënten
- 100 g volkoren speltbloem
- 150 g tarwebloem
- ¼ l (plantaardige) melk
- 2 eieren
- 1 el bieslook, gesnipperd
- peper en zout
- voor de chili:
- 150 g tofu- of seitangehakt
- 200 g gekookte, rode bonen
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 teentje look, gesnipperd
- 1 chilipepertje, gesnipperd
- 400 g tomatenblokjes
- peper en zout
- 2 el koriander, fijn gehakt
Bereiding
- Roer een beslag van de geklutste eieren, bloem, melk, bieslook, peper en zout.
- Laat even rusten.
- Stoof het sjalotje met de look en chilipeper glazig in een beetje olijfolie en laat de tofu of seitan even meebakken.
- Voeg de tomaten erbij en laat een half uur sudderen.
- Roer de bonen eronder en breng op smaak met peper, zout en koriander.
- Bak de flensjes en vul ze met chili.
- Lekker met een schepje zure room.
- Tofu of seitan kun je ook vervangen door gehakt.
- Zin in zoet? Vervang dan peper en zout in het beslag door een beetje rietsuiker of granenstroop.
- Zoete flensjes zijn lekker met een bolletje vanille-ijs en sinaasappelsaus.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes
♥