Vlierbes pancakes
De Amerikaanse toer op, maar dan extra gezond met vlierbessen, pompoen en boekweitmeel.
![Schermafbeelding 2016 02 04 Om 15 22 47](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_590xAUTO_crop_top-center/Schermafbeelding-2016-02-04-om-15.22.47_160407_181218.png)
4 pers.
Ingrediënten
- 150 g vlierbessen
- 200 g pompoen
- 1 sjalotje
- 1 tl geraspte gember
- 1 tl gehakte koriander
- snuifje zout
- peper
- 2 el sesamzaadjes
- 200 g boekweitmeel
- 100 g rozijntjes
- ½ l melk
- 1 ei
Bereiding
- Schil de pompoen, snij ze in stukken, kook ze gaar, laat afkoelen en pureer.
- Snipper het sjalotje en stoof het even glazig in een beetje olijfolie.
- Roer het ei los, meng het boekweitmeel eronder, samen met de melk.
- Meng goed en roer dan alle ingrediënten onder het beslag: gepureerde pompoen, vlierbessen, sjalotje, gember, koriander sesamzaadjes, rozijntjes en breng op smaak met peper en zout.
- Bak pannenkoeken van het beslag.
- Lekker met vlierbessensiroop.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
![Bmn Grijskader 250Px](https://biomijnnatuur.be/assets/files/author/_159xAUTO_crop_top-center/BMN_grijskader_250px.png)
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes