Warme kruidenwijn
Als de dagen korter en kouder worden, is het een uitgelezen moment om de wijn eens op het vuur te zetten. Moeilijk is het niet, als je de juiste (bio)kruiden maar in huis hebt.
4 pers.
Ingrediënten
- 1 fles rode wijn
- 2 el honing
- 2 steranijs
- 1 stokje kaneel
- 2 kruidnagels
- 8 jeneverbessen
- schil van 1 sinaasappel
Bereiding
- Schrob de sinaasappel grondig schoon en schil hem zo dun mogelijk zodat je zo weinig mogelijk witte velletjes hebt.
- Breng de wijn op een zacht vuurtje aan de kook, samen met de honing, de kruiden en de sinaasappelschil.
- Draai het vuur uit en laat nog een kwartiertje trekken.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes