Winters broodbelegje
Het zoet van de pastinaak en bitter van de spruitjes smaken voortreffelijk samen.
![Schermafbeelding 2016 02 05 Om 10 02 34](https://biomijnnatuur.be/assets/files/recipes_and_ingredients/_590xAUTO_crop_top-center/Schermafbeelding-2016-02-05-om-10.02.34_160407_170443.png)
4 pers.
Ingrediënten
- 2 pastinaken
- 1 kleine handvol spruiten
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 potje zure room
- peper en zout, andere kruiden ook mogelijk
Bereiding
- Schil de pastinaken en snij ze in blokjes.
- Fruit de blokjes geruime tijd in boter of olie op een zacht vuurtje. Na ongeveer 20 minuten zullen de blokjes zacht worden.
- Kook de spruitjes in licht gezouten water tot ze lekker zacht zijn. Laat ze goed uitlekken. Dep eventueel droog met een handdoek of keukenpapier.
- Plet of mix de beide groenten en voeg de mayonaise en zure room toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveertip: voeg geroosterde pompoenpitten toe voor een steviger textuur.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Geert Groffen, fotografie: Frank Toussaint'
![Bmn Grijskader 250Px](https://biomijnnatuur.be/assets/files/author/_159xAUTO_crop_top-center/BMN_grijskader_250px.png)
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept: Geert Groffen, fotografie: Frank Toussaint