Zoete aardappelkoekjes met curry, pistache en smeuïge auberginedip
Krokante latkes (aardappelkoekjes) & smeuige auberginedip van De Hobbit, een zalige smaakcombinatie! Met dit vegetarische gerecht verras je je gasten bij het aperitief of verwen je de kleintjes met een lekker tussendoortje. Maak er genoeg, want de stapel geraakt zeker op!
4 pers.
Ingrediënten
- 1 pakje Hobbit Aubergine broodbeleg
- 450 gr ongeschilde zoete aardappel
- 3 lente-uitjes (volledig)
- 3 eetlepels plantaardige melk
- 2 eetlepels maiszetmeel
- 75gr speltbloem
- ¾ tl bakpoeder
- 1tl currykruiden
- zout op smaak
- zwarte peper op smaak
- afwerking: granaatappel & pistachenoten
Bereiding
- Schil de zoete aardappel. Je zou zo’n 375 gram moeten overhouden.
- Rasp de zoete aardappel grof.
- Knijp er vervolgens het vocht zoveel mogelijk uit. Hierdoor worden ze straks krokanter.
- Meng de droge ingrediënten in een kom: speltbloem, maiszetmeel, zout, bakpoeder, peper, curry en cayenne.
- Meng de droge mengeling onder de geraspte zoete aardappel.
- Snijd de lente-ui in ringen en voeg een deel toe aan de zoete aardappel. Hou een deel apart voor later, als afwerking.
- Voeg als laatste de melk toe en roer goed, zodat het zetmeel uit de zoete aardappel vrijkomt en de latkes beter zullen binden.
- Verhit twee eetlepels olie in een kleine pan.
- Bak telkens drie latkes op hoog vuur aan beide zijden goudbruin. Voeg olie toe indien nodig.
- Laat de latkes uitlekken op keukenpapier.
- Serveer ze warm en krokant, met Hobbit Aubergine broodbeleg, granaatappelpitjes, lente-ui en pistachenoten.