Zoete aardappelkoekjes met curry, pistache en smeuïge auberginedip

Krokante latkes (aardappelkoekjes) & smeuige auberginedip van De Hobbit, een zalige smaakcombinatie! Met dit vegetarische gerecht verras je je gasten bij het aperitief of verwen je de kleintjes met een lekker tussendoortje. Maak er genoeg, want de stapel geraakt zeker op! 

46
Stefanie Baert ©

4 pers.

Ingrediënten

  • 1 pakje Hobbit Aubergine broodbeleg
  • 450 gr ongeschilde zoete aardappel
  • 3 lente-uitjes (volledig)
  • 3 eetlepels plantaardige melk
  • 2 eetlepels maiszetmeel
  • 75gr speltbloem
  • ¾ tl bakpoeder
  • 1tl currykruiden
  • zout op smaak
  • zwarte peper op smaak
  • afwerking: granaatappel & pistachenoten

Bereiding

  • Schil de zoete aardappel. Je zou zo’n 375 gram moeten overhouden.
  • Rasp de zoete aardappel grof.
  • Knijp er vervolgens het vocht zoveel mogelijk uit. Hierdoor worden ze straks krokanter.
  • Meng de droge ingrediënten in een kom: speltbloem, maiszetmeel, zout, bakpoeder, peper, curry en cayenne.
  • Meng de droge mengeling onder de geraspte zoete aardappel.
  • Snijd de lente-ui in ringen en voeg een deel toe aan de zoete aardappel. Hou een deel apart voor later, als afwerking.
  • Voeg als laatste de melk toe en roer goed, zodat het zetmeel uit de zoete aardappel vrijkomt en de latkes beter zullen binden.
  • Verhit twee eetlepels olie in een kleine pan.
  • Bak telkens drie latkes op hoog vuur aan beide zijden goudbruin. Voeg olie toe indien nodig.
  • Laat de latkes uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer ze warm en krokant, met Hobbit Aubergine broodbeleg, granaatappelpitjes, lente-ui en pistachenoten.
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.