Zomerse couscous
Mango, koriander, munt en komkommers geven een zomerse couscous.
4 pers.
Ingrediënten
- 200 g couscous (volkoren, kamut, spelt, ...)
- 2 rijpe mango’s
- 2 komkommers
- 100 g krenten
- 10 blaadjes verse munt
- sap van een halve citroen
- 3 à 4 eetlepels zachte olijfolie
- ½ koffielepel gemalen koriander
Bereiding
- Spoel de Kamut-couscous even onder koud stromend water en stoom hem gedurende 20 minuten in een couscoussière of stoompan.
- Stort uit op een werkvlak, roer met een vork de korrel los, stoom hem opnieuw 20 minuten en controleer of de couscous gaar is.
- Roer terug los en zet even apart.
- Laat de krenten in wat water wellen.
- Schil de mango en komkommer, verwijder de pitten en snij in dobbelsteentjes van een halve cm.
- Snipper de verse munt.
- Meng de dobbelsteentjes mango, komkommer en de uitgelekte krenten zorgvuldig.
- Voeg olie, citroensap, koriander en munt toe.
- Kruid met peper en zout.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Tom Fluit, fotografie: Hans Vinck'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept: Tom Fluit, fotografie: Hans Vinck