Pers en media

Rs16802 Biosoep Hasselt Kurt Sannenc Lisa Develtere9539 Lpr © Lisa Develtere

De sectororganisatie BioForum zorgt onder de naam Bio Mijn Natuur voor toegankelijke informatie over biologische landbouw en voeding. Voor specifieke vragen, neem je contact op met onze persverantwoordelijke.


Publiekscampagne 

Met de Europese promotiecampagne ‘De mooiste boodschap is bio’ wil BioForum consumenten op de winkelvloer verleiden om vaker een biologisch product te kiezen. Hoe verder weg van het aankoopmoment, hoe meer we de nadruk leggen op de maatschappelijke boodschap.

Persberichten: 

Persafbeelding V2 Mama En Kind Dmbib

Jouw vragen over bio?

  • Vragen over bio biedt antwoord op de meest gestelde vragen: Hoe herken je bio? Aan welke normen moet biologische productie voldoen? Is bio gezonder? En zoveel meer.
  • Productinfo toont de meerwaarde van biologisch voor verschillende bioproducten. Waarin verschilt een biologisch ei bijvoorbeeld van een niet-biologisch eitje? 
  • Het biorapport van het Vlaams Departement voor Landbouw en Visserij biedt een overzicht van de meest recente cijfers over biologische productie, verwerking en consumptie in Vlaanderen.

Perscontact

Wil je toegevoegd worden aan onze perslijst? Zoek je contactgegevens van bio-ondernemers? Vind je hierboven niet wat je zoekt?

Contacteer onze persmedewerker:

E pers@bioforumvl.be
T 03 286 92 70

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.