​Bio: veggie maandmenu (sept. tot nov.)

02.09 - 03.11.2017
In categorie

Wat eten we vandaag? Doe inspiratie op en kook vegetarisch volgens het seizoen! In deze workshop gaan we maandelijks aan de slag met veggie producten van het moment.


Elke maand ontdekken we zo een ander menu met heerlijke seizoensgroenten. Je probeert in deze workshop recepten uit waarin biologische en ecologische delicatessen centraal staan. We koken en bakken samen een volledig menu, van voorgerecht tot dessert. En je wordt beloond voor je noeste arbeid, want nadien eten we gezellig samen!

Type workshop: actief koken. Maaltijd inbegrepen.

Prijs: € 35

Inschrijven: zie website

Georganiseerd door Bio-Planet

Locatie


, Hasselt en Ukkel

Datum/tijdstip

Verschillende workshops van 2/9 tot 3/11

Prijs

€ 35

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.