Bio: vlees van wei naar winkelrek

07.10 - 06.12.2017

Benieuwd naar het verhaal achter het vlees op je bord? Een specialist ter zake vertelt het je allemaal!


Vind jij het belangrijk om biologisch, diervriendelijk en vooral lekker vlees klaar te maken? Ontdek in deze workshop waar het vlees bij Bio-Planet vandaan komt en volg het van wei naar winkelrek. Specialist-beenhouwers leggen het jou allemaal uit! Natuurlijk blijft het daar niet bij: je mag ook proeven van een heerlijk vleesgerechtje.

Type workshop: lezing. Proevertjes inbegrepen.

Prijs: 26 euro

Inschrijven: zie website.

Locatie

Verschillende locaties
, Halle, Leuven, Grimbergen, Ukkel, Hasselt

Datum/tijdstip

Verschillende lezingen tussen 7/10 en 6/12

Prijs

26 euro

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.