Biologische theesessie

28.01.2018

Proef en geniet van de duizenden jaren theegeschiedenis en ontdek de geheime van de echte theeplant, camellia sinensis.


Deze theesessie wordt georganiseerd door Biochi.

Bij Biochi kan je terecht om thee te proeven en te kopen. De drank wordt ter plaatse, op traditionele wijze bereid, kan uitgebreid worden geproefd en nadien ook worden gekocht. ‘Hier vind je geen thee in zakjes’, vertelt Zhou Changwei. ‘Ik maak alleen maar gebruik van pure theeblaadjes. Iedereen is hier welkom om als vrienden thee te komen drinken. We zoeken samen naar de smaken die iedereen het liefste drinkt. Het is mijn bedoeling om het assortiment nog verder uit te breiden tot zo'n honderd soorten Chinese thee. Ik ga prat op biologische producten, met een groot respect voor de natuur.'

Vergeet niet om je in te schrijven voor deze theesessie. Er is een beperkte capaciteit van maximaal 15 personen. Mail de organisatoren op info@biochi.be of vraag het persoonlijk in onze winkel.

Locatie

Biochi Fine Tea Lounge & Tea Shop
Stationsstraat 10A , 9100 Sint-Niklaas

Datum/tijdstip

Workshop op zondag 28 januari 2018 van 13:00 tot 14:00

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.