​Carolyn Steel: stadslandbouw in Antwerpen

01.06.2017

'Je bent wat je eet’, dat geldt net zo goed voor steden als voor mensen. In het intussen wereldwijd befaamde boek ‘Hungry City’ brengt de Britse auteur Carolyn Steel de unieke band tussen voedsel en stad aan het licht.


Op enthousiaste en visionaire wijze volgt Steel het spoor van ons voedsel, van het platteland tot de stad, via markten en supermarkten, keukens en eettafels, afvalverwerking en terug. Ze vraagt zich af hoe we voedsel kunnen benutten als een manier om onze steden beter te begrijpen, beter te ontwerpen, en leefbaarder te maken.

Carolyn Steel is een gerenommeerde TED-spreker en presenteerde One Foot in the Past op BBC. Ze schrijft voor allerlei publicaties over voedsel en de stad en werkte mee aan de tentoonstelling in het MAS | Museum aan de Stroom 'Antwerpen à la carte', een expo over de geschiedenis van de stad langs het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen.

PROGRAMMA

19.45u Welkom - Nabilla Ait Daoud, schepen van Leefmilieu Antwerpen

20.00u Hungry City: How food shapes our lives - Carolyn Steel -- Lezing in het Engels, aansluitend vragen & discussie met het publiek

21.00u Stadslandbouw in Antwerpen: waar staan we vandaag? - Greet & Curt, Stadslandbouw Antwerpen

21.15u ’t DAK van PAKT - DAKboeren Bram & Karl

21.30u Receptie

Vooraf inschrijven via adje@pakt-antwerpen.be

Toegang: 25 euro

Een initiatief van Stadslandbouw Antwerpen & 't DAK van PAKT, met steun van Stad Antwerpen

Locatie

PAKT
Lamorinièrestraat 161, 2018 Antwerpen​

Datum/tijdstip

Donderdag 1 juni - 19.45u

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.