Info-avond leertraject bio- en biodynamische landbouw

13.06.2017
In categorie

Begin september start voor de 19e keer het Leertraject biologische en biodynamische landbouw bij Landwijzer. Een aanrader als je biolandbouw als beroep ambieert!


Werken in en rond de bio-landbouw is een mooi en zinvol beroep, maar het vraagt ook veel realiteitszin, doorzetting, werklust, zakelijk en praktisch inzicht,…

We hechten er belang aan dat je als kandidaat-cursist vooraf goed geïnformeerd bent over inhoud en verloop van deze opleiding. Daarom nodigen we alle kandidaten uit op een info-avond waar het leertraject concreet wordt voorgesteld. Deelname aan een info-avond is een voorwaarde voor verdere aanmelding!

Wie zich opgeeft voor het bijwonen van een info-avond ontvangt vooraf de info-brochure; zo kan je op de info-avond gericht vragen stellen.

Schrijf je in via deze link en ontvang alle praktische info (locatie, uren, infobrochure)

Meer info over de opleiding vind je ook nog op http://landwijzer.be/leertraject.

Landwijzer is het gespecialiseerd vormingscentrum voor biologische en biodynamische landbouw en voeding in Vlaanderen.

Locatie

De locatie wordt doorgegeven na inschrijving
,

Datum/tijdstip

Dinsdag 13 juni van 19u tot 22u

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.