​Kinderkookworkshop: beestige groente

27.08.2017

Een egel vol druivenstekels of lieveheersbeestjes van tomaten? Maak jij graag een eetbare versie van jouw lievelingsdier? In deze workshop knutselen we samen een hele beestenboel van eetbare dieren met groenten en fruit in mekaar. Wroaw, lekker!


De workshops richten zich naar kinderen tussen 6 en 12 jaar. Er zijn 3 workshops die 45' duren, om 15u, 16u en 17u.

Dagvers maakt artisanale kant-en-klaarmaaltijden met biologische ingrediënten voor het hele gezin. Ze zijn puur, gezond én kindvriendelijk.

Deelname is gratis maar we vragen je wel je kind(eren) in te schrijven via deze pagina.

Heb je vragen? Mail best even met Lotte van Dagvers via lotte@dagvers.org.

  Meer info

Dit bedrijf is niet gecertificeerd voor bio maar biedt wel biologische producten aan.

Locatie

Bar Noord, Park Spoor Noord​
, 2060 Antwerpen

Datum/tijdstip

Zondag 27 augustus

Prijs

Gratis

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.