Verkoopdag biologische kruiden en plantgoed bij Yggdrasil

01.05.2017

Naar jaarlijkse gewoonte is er op 1 mei de kruidenverkoopdag bij Yggdrasil. Het woord ‘kruiden’ wordt in dit geval in zijn zeer brede betekenis gebruikt nl. planten die op één of andere manier bruikbaar zijn.


Ons assortiment bestaat uit aromatische kruiden, medicinale kruiden, bodembedekkers, eetbare bloemen, bessenstruiken, plantgoed van courante en minder courante groenten. Het zijn allemaal planten die ter plaatse gekweekt worden en de meeste hebben zich spontaan vermenigvuldigd in onze tuin. We kopen niets aan en de voorraad is dan ook beperkt. Uitzondering hierop vormt het plantgoed van een aantal courante groenten, dat kopen we gedeeltelijk aan, uiteraard biologisch.

Anderzijds is de tuin voortdurend in actie en komen er ook nog planten bij in de loop van het jaar. Kan je niet komen op 1 mei, dan kan je nog het gehele seizoen, tijdens de openingsuren van de winkel, planten komen aankopen.

Om 10u, 11u30 en 14 uur zijn er rondleidingen met als thema “eetbare kruiden in de tuin”. Deze rondleidingen duren 1 uur en u leert zowel gekweekte als wilde kruiden herkennen en gebruiken.

Deelname is gratis maar graag inschrijven!

  Meer info

Dit bedrijf is gecertificeerd voor bio. Bio herken je aan het Europese biolabel.

Locatie

Yggdrasil
Vissenakenstraat 381, 3300 Tienen

Datum/tijdstip

Maandag 1 mei 2017, van 10 tot 17 uur

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.