Rondleiding Yggdrasil: voedsel kweken in de permacultuurtuin

24.06.2017

Bij deze rondleiding zoomen we in op onze manier van voedsel kweken ‘permacultuursgewijze’.


We bekijken en bespreken diverse mogelijkheden van mulch en van structuur van bedden. Samenwerken met de natuurlijke elementen, een biotoop creëren voor diverse spontane medewerkers in de vorm van vogels, kleine zoogdieren, insecten …, dat zijn ook allemaal belangrijke elementen.

Tenslotte gaan we ook dieper in op de 'Schijnbare Chaos', onze manier om het zaaien en planten zo te organiseren dat we bij een maximaal gebruik van de ruimte meteen plagen voorkomen.

Voorzie kledij aangepast aan het weer, we zijn immers overwegend buiten.

De rondleiding duurt ongeveer 2 uur en kost € 5.

Graag inschrijven via yggdra.be/portfolio-type/rondleidingen. Er kunnen maximum 25 personen deelnemen.

Info: (016) 82 45 37 of yggdra@pandora.be

  Meer info

Dit bedrijf is gecertificeerd voor bio. Bio herken je aan het Europese biolabel.

Locatie

Yggdrasil
Vissenakenstraat 381, 3300 Tienen

Datum/tijdstip

Zaterdag 24 juni 2017, van 10u tot 12u

Prijs

€ 5

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.