Vorming: 'De zaak van de grond'

03.12.2017
In categorie

Op zondag 3 december organiseert De Landgenoten samen met enkele ambassadeurs een vorming over 'de zaak van de grond' op De Dobbelhoeve in Schilde.


Wat?

* Inleiding 'de zaak van de grond': Wat zijn de ervaringen van De Landgenoten tot nu toe? En waar willen we naartoe?
* Concrete tips en aanbevelingen voor (publieke) grondeigenaren: Wat kan jij/kunnen we samen doen? Ambassadeurs voor 'de zaak van de grond'.
* Getuigenis & rondleiding De Dobbelhoeve: hoe een toekomst voor één van de Vlaamse pionierbedrijven in de biolandbouw verzekeren? En wat heeft de grondproblematiek daarmee te maken?

De vorming gaat allicht door in de aardappelloods van de Dobbelhoeve.
*** BRENG WARME KLEREN MEE ***

Inschrijven
Deelname is gratis, graag bevestigen tegen maandag 27 november via adje@delandgenoten.be.

Achtergrondinfo:
Zopas publiceerde De Landgenoten haar tips en aanbevelingen in de visietekst: 'Geef ruimte aan de boeren van de toekomst'. Met deze bijdrage willen we het maatschappelijk debat over de toegang tot grond voor boeren en het ruimtelijk beleid daarrond aanzwengelen. Deze publicatie kadert in een de nieuwe groeistrategie van De Landgenoten, waarbij onze focus verschuift naar 'de zaak van de grond'. Graag willen we zoveel mogelijk publieke grondeigenaren (lokale besturen, OCMW's, kerkfabrieken, sociale huisvestingsmaatschappijen, penitentiaire centra, etc.) aanzetten om hun gronden een duurzame bestemming te geven voor lokale voedselproductie.

Locatie

De Dobbelhoeve
Goorstraat 43, 2970 Schilde

Datum/tijdstip

Zondag 3 december van 14u tot 17u

Website

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.