Pakketje van kool

Een geblancheerd koolblad is mooi en gemakkelijk klaargemaakt. Met shiitake, gierst, pastinaak en een verfijnde vinaigrette.

Schermafbeelding 2016 02 05 Om 11 01 35

4 pers.

Ingrediënten

  • Voor de gevulde kool:
  • 500 g pastinaak
  • 200 g gierst- of aardappelpuree
  • 20 g Shiitake, geweekt en fijn gesneden
  • geblancheerde koolbladeren
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • tijm
  • rozemarijn
  • oregano
  • sesamolie
  • Voor de risotto van zuurkool:
  • 250 g rijst, Thai rijst of wilde mengeling
  • 125 g zuurkool
  • 250 ml (plantaardige) room
  • 250 ml groentebouillon
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • fruitige olijfolie
  • Voor de vinaigrette:
  • 1 dl sesamolie
  • ½ dl nootolie
  • 1 el mosterd met fijne kruiden
  • 4 el Genmai Su (rijstazijn)

Bereiding

  • Fruit de Shiitake met de sjalotten, de gepelde knoflook en de kruiden in hete sesamolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schil, stoom en pureer de pastinaak.
  • Draai een soeplepel van deze bereiding in elk geblancheerd koolblad.
  • Om de risotto te maken, brengen we de room, de bouillon, de knoflook en de kruiden aan de kook.
  • Dan 10 minuten laten stoven.
  • Zet de sjalotten en de zuurkool wat aan in een pan met een straaltje olie.
  • Doe daar de rijst bij.
  • Giet er vervolgens de romige bouillon over en laat de risotto nog 15 minuten op het vuur staan.
  • Maak de vinaigrette door alle ingrediënten goed te mengen.
  • Serveer de gevulde koolbladeren op de risotto en decoreer met de vinaigrette.

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Claudine Lemey, fotografie: Frank Toussaint'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Recept: Claudine Lemey, fotografie: Frank Toussaint

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.