Pers en media

De sectororganisatie BioForum Vlaanderen zorgt onder de naam Bio Mijn Natuur voor toegankelijke informatie over biologische landbouw en voeding. Voor specifieke vragen, neem je contact op met onze persverantwoordelijke.


Publiekscampagne 'De liefde van bio, helemaal voor jou'

De driejarige biocampagne toont tussen 2016 en eind 2018 hoeveel liefde, zorg en vakmanschap ondernemers steken in hun biologische producten. In 2016 leende Wim Lybaert, notoir moestuinier die zelf graag teelt zonder kunstmest of pesticiden, zijn gezicht aan de campagne. In 2017 nemen blogster en creatief duizendpoot Mme Zsazsa en enkele andere publieke figuren (binnenkort meer daarover) de fakkel van hem over!

Data 2017 - 2018:

 • 18 - 26 februari 2017: focus op het verrassende veggie-aanbod in de biowinkels
 • 3 - 11 juni 2017: extra aandacht voor biologisch vlees (en vleeswaren)
 • 21 - 29 oktober 2017: appelen en peren (ook: siropen, confituren, fruitbereidingen)
 • maart 2018: alle producten waarvoor graan als basis dient
 • juni 2018: alle soorten kleinfruit, denk aan bessen, frambozen...
 • november 2018: alcoholische dranken (bier, wijn, cider...)

  Downloads biocampagne

PERSINFO

FOTO'S

 • Campagnebeeld Mme Zsazsa op bezoek bij Stefaan Deraeve van La Vie est Belle, fabrikant van veggieburgers
  Download campagnebeeld (webresolutie)
  Fotocredit © François De Heel voor BioForum Vlaanderen.
 • Productfoto met weetjes over biologische vleesvervangers
  Fotocredit © Wout Hendrickx voor BioForum Vlaanderen.
  Download productfoto • Productfoto met weetjes over plantaardige biodranken
  Fotocredit © Wout Hendrickx voor BioForum Vlaanderen.
  Download productfoto

 • Ontdekkingspakket Verrassend Veggie
  Geen fotocredit, vrij gebruik voor aankondiging van de actie
  Download foto ontdekkingspakket

 • Verkiezing Favoriete Bio Veggieproduct
  Geen fotocredit, vrij gebruik voor aankondiging van de actie
  Download foto verkiezing

  Verkiezing promobeeld

Vrij gebruiksrecht in de context van de biocampagne indien je de naam van de fotograaf vermeldt. Indien je een ander gebruik voor ogen hebt, neem contact met ons op.

Info over bio

 • De rubriek Vragen over bio biedt antwoord op de meest gestelde vragen: Hoe herken je bio? Aan welke normen moet biologische productie voldoen? Is bio gezonder? En zoveel meer.
 • De rubriek Productinfo toont de meerwaarde van biologisch voor verschillende bioproducten. Waarin verschilt een biologisch ei bijvoorbeeld van een niet-biologisch eitje? De productartikels zullen met de tijd mee actualiseren en uitbreiden.
 • Elk voorjaar publiceert het Vlaams Departement voor Landbouw en Visserij het biorapport met een overzicht van de meest recente cijfers over de biologische productie, verwerking en consumptie in Vlaanderen.

Actuele persberichten

Raadpleeg de meest recente persberichten die BioForum Vlaanderen heeft uitgestuurd.

Perscontact

Wil je toegevoegd worden aan onze perslijst? Zoek je contactgegevens van bio-ondernemers? Vind je hierboven niet wat je zoekt?

Contacteer onze persmedewerker:

Sabrina Proserpio
E sabrina.proserpio@bioforumvl.be
T 03 286 92 70

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.