Akelei

Gecertificeerd voor bio*

Haachtsebaan 2
2223 Schriek
015 23 45 00

winkel: di: 9u-12u; vr: 9u-12u/14u-18u; za: 9u-12u; markt: zo: Heverlee: 8u-13u.

greet@akelei-schriek.be
www.akelei-schriek.be
www.facebook.com/akeleischriek

Soort biopunt

Boer Winkel Afhaalpunt

Wij verkopen

Groenten/aardappelen Fruit Droogwaren Zuivel/ei Brood

Verkoopswijze

Ter plekke, Met abonnement, Via kraam
Akelei is een 4 ha groot vollegronds biotuinbouwbedrijf in Schriek. We telen een brede variatie aan verse groenten en bessen, die wisselt naargelang de seizoenen en die goed gedijt op onze lemige zandgrond. Wij besteden veel aandacht aan goede compostering en een gezond bodemleven met veel goede bacteriën, schimmels en micro-organismen. Het werken aan een poreuze humusbodem is dan ook de solide onderlaag voor het telen van levenskrachtige en gezonde groenten. De Akelei sluit zich aan bij de traditie van de Vlaamse tuinbouw om met eigen telerselecties te werken. Door de zaadteelt op het bedrijf te integreren komen we tot gewassen die zich doorheen de jaren sterk aangepast hebben aan het typische van de grond, de streek en het eigen karakter van het bedrijf. Door de selectie van de meest robuuste planten wordt een natuurlijke weerstand opgebouwd, zodat met minimale teeltmaatregelen een gezond product kan geoogst worden. Eén derde van de teelten is van eigen zaadteelt, waaronder de typisch Mechelse blauwgroene winterprei, de aromatische hollepijp soepselder en de Mechelse krombekerwt.

* Dit bedrijf is gecertificeerd voor bio. Wat je op dit biopunt vindt met de term ‘bio’, is gegarandeerd bio. Het voldoet dus aan alle wettelijke normen voor bio. Een onafhankelijke controleorganisatie zorgt voor de controle.

Zoek opnieuw

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.